Menü Simge

Van'da sineklerle mücadelede amfibik araç kullanılıyor...

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan 14 ekip, kentin tüm bölgelerinde karasinek, sivrisinek ve üveze karşı ilaçlama çalışmalarını bu yıl ilk kez amfibik araç kullanılarak, internet üzerinden de 24 saat takip ediliyor.

Yaklaşık 42 personelin 15 tam donanımlı araçla sürdürdüğü çalışmalarda sineklerin üremesini önlemek için biyolojik mücadele yapan ekipler, ilaçlama çalışmalarını özellikle Van Gölü kıyılarındaki bataklık ve sazlık alanlarda sürdürüyor.

Sinekle mücadele kapsamında oluşturulan 14 ekip Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) üzerinden takip ediliyor. İlaçlama yapan ekipler bu sistem üzerinden gün boyu kaç kilometre yol kat ettikleri, ne kadar ilaç kullandıkları kontrol altında tutuluyor. Yine bu sistem üzerinden vatandaşın şikayetleri ve talepleri de anında karşılık görüyor.

Van'da ilk kez ilaçlamada bir amfibik araç kullanıldı

Hem karada, hem de suda hareket kabiliyeti yüksek olan amfibik araçla girilemeyen sazlıklara girilerek ilaçlama yapıldı. 8x8 ATV aracı; sinek ve sivrisinek mücadelesinde önemli kolaylıklar sağlarken, araç normal yollarla ulaşılamayan bölgelerde ilaçlama yapabiliyor. Araçların giremediği noktalarda 4 kişilik ekibin 2 günde yaptığı ilaçlamayı amfibik aracı 4 saatte yapabiliyor. (İLKHA) 

Haberin görüntülemek için tıklayın.

Last Update : 5/16/2017 5:21:04 PM

NEW IMAGES

NEWS